Rozgrzewające dodatki do herbaty.
2018-11-18
Idealne na jesień rozgrzewające dodatki do herbaty Wraz z nadchodzącą ponurą, szaro-burą aurą zaczynamy myśleć o ciepłym, przytulnym miejscu i filiżance aromatycznego naparu. To właśnie jesienią i zimą najchętniej sięgamy po herbaty rozgrzewające, mające dodatki korzenne. Przyprawy korzenne dodane do herbaty doskonale nas rozgrzeją, poprawią nastrój i sprawią że chłodne i wietrzne dni nie będą nam straszne! Ale co to właściwie są te dodatki korzenne? często słyszymy, często gdzieś czytamy że herbata z korzennymi dodatkami...ale co to właściwie jest?
to wersja naturalna bez żadnych dodatków. Tylko czarna herbata indyjsko-cejlońska oraz kawałki cynamonu dają z jednej strony bardzo oczywiste połączenie a z drugiej napar niezwykle pachnący, pasujący do domowej szarlotki i gałki waniliowych lodów...
Imbir dla osób dbających o linię jest również jak najbardziej wskazany z tego względu że niweluje uczucie głodu! Oczywiście jest również numerem 1 przy wszelkiego rodzaju infekcjach grypopochodnych i przeziębieniach. Dobrze nam znane połączenie gorącej herbaty z imbirem, sokiem malinowym i cytryną to idealne rozwiązanie na pomoc w pierwszych objawach przeziębienia, gdy zaczynamy czuć się źle i męczą nas drgawki. Poza tym jest doskonałym naturalnym produktem dzięki któremu wzmocnimy odporność w sezonie jesienno- zimowym ale tak naprawdę warto po niego sięgać przez cały rok dodając do herbaty, czy do innych, orientalnych potraw. Z naszego asortymentu możemy jak najbardziej polecić zieloną herbatę BIO SUNNY GREEN która w swoim składzie oprócz cennego imbiru zawiera również skórkę pomarańczy i grejfruta oraz kwiaty nagietka o naturalnym, mocno orzeźwiającym aromacie. Herbata jak i składniki pochodzą z ekologicznych upraw. Napar jest bardzo rześki, imbir delikatnie się przebija przez nuty cytrynowe a nagietek dodaje charakterystycznego posmaku. Połączenie wprost idealne! Kardamon to kolejna przyprawa która nierozłącznie kojarzy się nam z korzennymi przyprawami. To niezwykłe i niepozorne tak naprawdę małe zielonkawe ziarenko kryje w sobie niezwykłe właściwości. Zawiera w sobie moc minerałów takich jak żelazo, wapń, magnez i wiele innych. Ma działanie antyseptyczne i poprawiające apetyt. Dobrze sprawdza się po obfitym posiłku regulując procesy trawienne i tym samym przynosząc ulgę na żołądku. Jest również doskonałym afrodyzjakiem i pobudza nasze zamysły. Co ciekawe komponuje się dobrze zarówno z potrawami na słodko
Cynamon - najlepszy towarzysz herbat zimą!
Otóż jedną z korzennych i śmiało można powiedzieć jedną z najbardziej aromatycznych przypraw jest cynamon. To ten zapach, który kojarzy się nam z „babciną szarlotką” i zapachem towarzyszącym podczas Świąt Bożego Narodzenia. Ale cynamon już w starożytności był stosowany w przeziębieniach i problemach trawiennych. Pewnie niewielu z nas zdaje sobie sprawę z dobroczynnych właściwości tej niezwykłej przyprawy. Otóż cynamon regularnie dodawany do posiłków czy napojów obniża cholesterol i reguluje poziom cukru we krwi przez co powinni docenić go zwłaszcza osoby cierpiące na cukrzycę lub mające wahania poziomu cukru we krwi. Możemy zauważyć nawet nieznaczny spadek wagi gdyż pomaga on w procesach metabolicznych z czego niewiele osób zdaje sobie sprawę! Cynamon jako przyprawa doskonale komponuje się jako dodatek do ciast, herbaty, kawy czy koktajli. Czarna herbata Cynamonowa nr 498to wersja naturalna bez żadnych dodatków. Tylko czarna herbata indyjsko-cejlońska oraz kawałki cynamonu dają z jednej strony bardzo oczywiste połączenie a z drugiej napar niezwykle pachnący, pasujący do domowej szarlotki i gałki waniliowych lodów...
Imbir - drogocenny korzeń
Kolejną bardzo znaną przyprawą korzenną jest imbir. Ma on silne właściwości rozgrzewające, przeciwbakteryjne ale także detoksykujące organizm. Osoby cierpiące na choroby metaboliczne, które często wiążą się z przybieraniem na wadze powinny szczególnie docenić właściwości tej przyprawy. Imbir regularnie dodawany do napojów czy posiłków może przyczynić się do naturalnego spadku wagi, wyregulowania poziomu cholesterolu a tym samym do poprawy samopoczucia.Imbir dla osób dbających o linię jest również jak najbardziej wskazany z tego względu że niweluje uczucie głodu! Oczywiście jest również numerem 1 przy wszelkiego rodzaju infekcjach grypopochodnych i przeziębieniach. Dobrze nam znane połączenie gorącej herbaty z imbirem, sokiem malinowym i cytryną to idealne rozwiązanie na pomoc w pierwszych objawach przeziębienia, gdy zaczynamy czuć się źle i męczą nas drgawki. Poza tym jest doskonałym naturalnym produktem dzięki któremu wzmocnimy odporność w sezonie jesienno- zimowym ale tak naprawdę warto po niego sięgać przez cały rok dodając do herbaty, czy do innych, orientalnych potraw. Z naszego asortymentu możemy jak najbardziej polecić zieloną herbatę BIO SUNNY GREEN która w swoim składzie oprócz cennego imbiru zawiera również skórkę pomarańczy i grejfruta oraz kwiaty nagietka o naturalnym, mocno orzeźwiającym aromacie. Herbata jak i składniki pochodzą z ekologicznych upraw. Napar jest bardzo rześki, imbir delikatnie się przebija przez nuty cytrynowe a nagietek dodaje charakterystycznego posmaku. Połączenie wprost idealne! Kardamon to kolejna przyprawa która nierozłącznie kojarzy się nam z korzennymi przyprawami. To niezwykłe i niepozorne tak naprawdę małe zielonkawe ziarenko kryje w sobie niezwykłe właściwości. Zawiera w sobie moc minerałów takich jak żelazo, wapń, magnez i wiele innych. Ma działanie antyseptyczne i poprawiające apetyt. Dobrze sprawdza się po obfitym posiłku regulując procesy trawienne i tym samym przynosząc ulgę na żołądku. Jest również doskonałym afrodyzjakiem i pobudza nasze zamysły. Co ciekawe komponuje się dobrze zarówno z potrawami na słodko