
Tradycja spożywania zielonej herbaty znana jest od około 2700 p.n.e. Jaka jest jej historia? Gdzie jest uprawiana i jak wygląda proces produkcji zielonej herbaty?
Dzika róża to owoc, który z pewnością powinien nam towarzyszyć w okresie jesienno-zimowym. Te niewinne, małe, czerwone kuleczki zbiera się kiedy są jeszcze twarde i mają mocno czerwony kolor. Sam owoc dzikiej róży nie jest może na tyle znany wszystkim ale pewnie większość z nas pije herbaty owocowe (susze owocowe) – to właśnie w tych herbatach w większości znajdziemy ten drogocenny owoc. Dlaczego drogocenny? Zobaczcie sami:
Szczególnie jesienią warto zadbać o odporność. Jeszcze zanim dopadnie nasz przeziębienie czy choroba dobrze jest się przygotować i poznać sposoby, które naturalnie poprawią odporność. Rooibos to afrykańska bomba witaminowa o dobrocznynnym wpływie na nasze zdrowie.