Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge

DLACZEGO WARTO PIĆ HERBATĘ Z DZIKIEJ RÓŻY?

2019-10-18
DLACZEGO WARTO PIĆ HERBATĘ Z DZIKIEJ RÓŻY?
  1. Posiada kilkadziesiąt razy większą zawartość witaminy C niż znana wszystkim cytryna

  2. Zawiera mnóstwo witamin takich jak A, B1, B2, K i E

  3. Chroni nas przed przeziębieniami

  4. Wzmacnia układ immunologiczny

  5. Reguluje ciśnienie

  6. Obniża cholesterol

  7. Działa przeciwzapalnie

  8. Działa moczopędnie i dobroczynnie na układ moczowy


 

Dzika róża a depresja

Jesień to czas kiedy tego słońca mamy mniej i mniej też mamy okazję czerpać energię z promieni słonecznych dlatego często pogarsza się nam nastrój i częściej też zapadamy na depresję. Tu z pomocą również przychodzi owoc dzikiej róży. Według starych, tradycyjnych receptur napar z dzikiej róży wypity z rana doskonale pobudza, dodaje energii i nastraja nas pozytywnie.

 

Zastosowanie dzikiej róży

Same owoce dzikiej róży można wykorzystać do przyrządzenia pysznych konfitur, nalewek, soków czy syropów i zamknąć całe dobrodziejstwo tego owocu w słoiku czy butelce by móc się cieszyć ich smakiem przez cały rok.

 

Kwiaty dzikiej róży natomiast, doskonale działają na kondycję skóry, są wykorzystywane w kosmetyce w kremach odmładzających i rozświetlających co też świadczy o mocy tego owocu.



 

W naszym asortymencie znajdziecie zarówno owoc dzikiej róży w formie ususzonej jak i w większości mieszanek owocowych. Jeśli jesteście fanami truskawek to odnajdziecie ich smak np. w mieszance OWOCOWY RAJ czy KIWI-TRUSKAWKA , jeśli wolicie w filiżance czuć zapach lasu to koniecznie spróbujcie mieszanki LEŚNY COCKTAIL!

Na długie jesienne wieczory możemy śmiało polecić owocowe herbaty ale takie w których czuć już cynamon i inne korzenne dodatki np. PIECZONE JABŁUSZKO, PRAŻONE MIGDAŁY czy WIEDEŃSKI APFELSTRUDEL.

 

Zatem zachęcamy jak najbardziej do picia zarówno naparu z dzikiej róży jak i herbat owocowych w których również ten owoc będzie miał swój udział.

 

Jak parzyć owoc dzikiej róży?

 

1 łyżkę suszu zalewamy 250ml wody o temp. 100 stopni C i parzymy przez ok. 8-10 min. pod przykryciem. Można też zrobić mocniejszy napar (wywar) biorąc podwójną ilość suszu na tą samą ilość wody i podgotować na wolnym ogniu przez około 5-8 min, a następnie odcedzić.

Napar ma kolor brunatny, ciemny a smak nieco cierpkawy.

 

 

Pokaż więcej wpisów z Październik 2019
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel