Nowość
BIO Japan Kabuse-Cha
- ✔ ALGOWA ✔ LEKKO SŁODKA ✔ INTENSYWNA
- Zielona herbata z południowej Japonii. Specyfika uprawy zapewnia szczególnie delikatny, algowy i lekko słodki smak.
- Napar można pić na ciepło lub na zimno.
Termin Kabusa-Cha opisuje metodę uprawy herbaty, w ramach której rośliny są przykrywane na krótki czas przed zbiorem, dzięki czemu otrzymują mniej światła słonecznego. To właśnie zacienienie zapewnia szczególnie delikatny, algowy i lekko słodki smak naszej BIO Japan Kabuse-Cha.
Marka
Symbol
181
Pochodzenie:
Pochodzenie
Japonia
Rodzaj herbaty:
Rodzaj
herbata liściasta
Przygotowanie:
Ilość
4-5 łyżeczek / 1 litr
Czas parzenia
2 minuty
Temperatura
70°C
Zaparzanie
wielokrotne
Składniki, barwa i nuty smakowe:
Składniki
zielona herbata
Barwa naparu
świeżo-zielona
Nuty smakowe
algowa
lekko słodka
intensywna
Dodatkowe informacje:
Aromatyzowana
nie
Organiczna (BIO)
tak
Mono / Mieszanka
mono
Bezkofeinowa
nie
Nadaje się do mrożonej herbaty
nie
Alergeny
brak
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię