Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge
Japan Sencha - Japońska Sencha BIO
Japan Sencha - Japońska Sencha BIO
Japan Sencha - Japońska Sencha BIO
Japan Sencha - Japońska Sencha BIO
Japan Sencha - Japońska Sencha BIO
Japan Sencha - Japońska Sencha BIO
Japan Sencha - Japońska Sencha BIO
Japan Sencha - Japońska Sencha BIO
Japan Sencha - Japońska Sencha BIO
Japan Sencha - Japońska Sencha BIO
Nasz bestseller Polecany
5.00/5.00Opinie (1)

Japan Sencha - Japońska Sencha BIO

  • ✔ ALGOWA ✔ ŚWIEŻA ✔ UMIARKOWANIE MOCNA
  • Znakomitej jakości japońska Sencha, której smak charakteryzuje łagodna świeżość. To jedna z najbardziej znanych zielonych herbat. W sklepie Demmers proponujemy jej organiczną wersję.
31,60 zł - 267,35 zł
brutto / opakowanie
Produkt dostępny
Produkt dostępny
14 dni na zwrot
Japan Sencha - Japońska Sencha BIO
Japan Sencha - Japońska Sencha BIO
Bezpieczne zakupy
Odroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz
Kup teraz, zapłać później - 4 kroki
Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPo.PayPo - kup teraz, zapłać za 30 dni
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdź swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.

Sencha to japońska herbata zielona o łagodnym świeżym smaku z delikatną cierpką nutą. Charakterystyczne drobne, igiełkowate liście po zaparzeniu dają napar o żółto-zielonej barwie. Senchę można pić zarówno na gorąco, jak i na zimno.

Jest jedną z najczęściej uprawianych herbat w Japonii i może wykazywać wiele różnic jakościowych – w zależności od regionu uprawy. Sencha powstaje z liści zbieranych pomiędzy końcem kwietnia i połową maja. Liście podgrzewane są parą wodną, a następnie suszone gorącym powietrzem. W dalszej kolejności herbata sencha jest sortowana, suszona i formowana. Japan Sencha Bio dostępna w Demmers pochodzi z upraw ekologicznych na południu Wysp Japońskich.

Liście senchy wysokiej jakości można zaparzać wielokrotnie.

Herbata sencha – właściwości

Herbata zielona sencha nie tylko zachwyci cię smakiem, ale również zadba o twoje zdrowie. Po pierwsze, zmniejsza ryzyko wystąpienia niektórych nowotworów. A po drugie, zmniejsza ryzyko pojawienia się chorób układu krążenia. Po trzecie, sencha wspiera w walce z nadprogramowymi kilogramami. Poza tym, redukuje ryzyko wystąpienia cukrzycy typu 2. Dodaje energii, relaksuje i odpręża – dlatego idealnie nadaje się dla osób intensywnie pracujących lub uprawiających sporty.

Czy sencha zawiera kofeinę? Sencha jest idealnym wyborem, kiedy szukasz orzeźwienia w ciągu dnia lub po posiłku. Oferuje umiarkowany zastrzyk kofeiny, niższy niż z zacienionych zielonych herbat, takich jak Gyokuro i Matcha.

Marka
Symbol
375
Pochodzenie:
Pochodzenie
Japonia
Rodzaj herbaty:
Rodzaj
herbata liściasta
Przygotowanie:
Ilość
6 łyżeczek / 1 litr
Czas parzenia
2 minuty
Temperatura
80°C
Zaparzanie
wielokrotne
Składniki, barwa i nuty smakowe:
Składniki
zielona herbata
Barwa naparu
jasnozielona
Smak i aromat
lekko cierpka
średniointensywna
świeża
Dodatkowe informacje:
Aromatyzowana
nie
Organiczna (BIO)
tak
Mono / Mieszanka
mono
Bezkofeinowa
nie
Nadaje się do mrożonej herbaty
tak
Alergeny
brak
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Opinie o Japan Sencha - Japońska Sencha BIO

5.00
Liczba wystawionych opinii: 1
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Znakomita japońska herbata Polecam
2016-07-21
PIOTR, SKAWINA
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Z naszego bloga

Tea pairing - Sztuka łączenia herbaty z potrawami

Tea pairing to sztuka komponowania herbaty z potrawami, w celu uzyskania nowych niepowtarzalnych smaków. Herbata charakteryzuje się niemniej szerokim spektrum aromatów co wino, a z uwagi na jej różne rodzaje, jakości, regiony upraw czy metody obróbki liści, oferuje niezwykłą różnorodność i możliwości kompozycji smakowych.

 

Czytaj więcej
Jak zaparzyć idealną filiżankę herbaty?
Zaparzenie herbaty z torebki jest banalnie proste. W przypadku herbaty liściastej przygotowanie naparu może być prawdziwą sztuką. Każdy rodzaj herbaty wymaga innego podejścia i uwzględnienia kilku istotnych czynników, dzięki którym wydobędziemy z liści pełnię smaku i aromatu.
Czytaj więcej
Uprawa herbaty w Japonii
Japonia to królestwo zielonej herbaty. Panujący tu klimat pozwala na zbiory od końca kwietnia do października, W żadnym innym kraju herbata nie ma tak dużego wpływu na kulturę i życie codzienne. Pod wieloma względami Japonia różni się od innych producentów, a tutejsze herbaty są jedyne w swoim rodzaju.
Czytaj więcej
Cold brew - nowa metoda parzenia herbaty?
Świetną propozycją na upalne dni jest cold brew. Macerowana na zimno kawa od kilku sezonów cieszy się dużą popularnością wśród letnich, kawiarnianych propozycji. Metodą tą można przygotować także herbatę. Taki napój nie tylko orzeźwia, ale jest też delikatniejszy w smaku i uwalnia ciekawe aromaty. W dodatku cold brew można przygotować w domu.
Czytaj więcej
Herbata w Japonii. Historia, rodzaje i herbaciane ceremonie
Tradycje herbaciane Japonii sięgają IX wieku. Produkuje się tu głównie herbaty zielone, w tym renomowane odmiany: Matcha, Sencha i Genmaicha. Pod względem wielkości produkcji Japonia może nie dorównuje liderom branży, jednak jakość i znaczenie kulturowe japońskiej herbaty nie mają sobie równych.
Czytaj więcej
Rodzaje herbaty - Od liścia do filiżanki
Tradycyjna herbata to napar przygotowywany z liści i pąków krzewów herbacianych Camellia sinensis i ich odmian. Jest to gatunek pochodzący z Chin, obecnie uprawiany również w innych częściach południowo-wschodniej Azji i w części Afryki.
Czytaj więcej
pixel