Czerwone herbaty Pu - Erh

ilość znalezionych towarów: 2

Jest to najwyższej jakości odmiana czerwonej herbaty produkowana w różnych regionach Chin od ponad 1700lat. Zachwyca ona swoim lekko ziemistym smakiem, a napar z jej liści jest zazwyczaj ciemnobrązowego koloru. W sklepie Demmers Teahouse oferujemy zarówno herbaty czerwone Pu-Erh bez dodatków, jak i te z dodatkami. O ile w pierwszym przypadku można delektować się jej unikatowym, niczym nie zakłóconym smakiem, tak podczas picia czerwonej herbaty z dodatkami urozmaicamy sobie tą przyjemność 7 dostępnymi w sklepie smakami.

Działanie odchudzające czerwonej herbaty

Liście Pu Ehr są drobne i nieregularne o brązowawym zabarwieniu. W czasie produkcji poddawane są fermentacji i dojrzewaniu, trwającemu zazwyczaj od kilku miesięcy do kilkudziesięciu nawet lat! Im dłużej herbata jest leżakowana tym jej właściwości są bardziej skuteczne. W naszym sklepie dostępne sa dwa gatunki klasycznej herbaty Pu ErhChina Fancy Pu Erh leżakowana około 3 lat oraz China Pu Erh Yunnan Uncooked leżakowana ponad 7 lat, która swoim smakiem w niczym nie przypomina czerwonej, ziemistej w smaku herbaty - wręcz przeciwnie – jej liście dają napar zbliżony do herbaty zielonej. Dzięki procesowi leżakowania w herbacie wytwarzają się specjalne substancje, które mają silne właściwości odchudzające. To właśnie dzięki temu herbata Pu Erh nazywana jest „Naturalnym Pogromcą Tłuszczu” ta jest polecana osobom z nadwagą lub przebywającym na diecie. Działa bardzo subtelnie, ale skutecznie i nie wywołuje efektów ubocznych, dlatego też mówi się o niej, że jest lepsza od wszelkich suplementów diety, które mają za zadanie „spalić nasz tłuszcz”.

Jak często i kiedy pić herbatę Pu-Erh?

Napar z Pu Erh dziennie można pić maksymalnie do 3 filiżanek i zawsze po posiłku, gdyż picie jej na pusty żołądek sprawia, że wypłukujemy z organizmu magnez. Jest to dawka optymalna zwłaszcza dla osób chcących pozbyć się zbędnych kilogramów.

Parznie herbaty:

Aby zaparzyć idealną herbatę Pu Erh najlepiej wsypać 1 łyżeczkę liści do filiżanki i zalać je wodą o temp. 95-100 stopni C. Napar będzie gotowy po około 3-4minutach, więc najlepiej wtedy oddzielić liście od naparu używając zaparzacza już przy zalewaniu liści - bądź przecedzić przez sitko po upływie czasu parzenia. Warto dodać, że liście czerwonej herbaty możemy zalewać do trzech razy tak jak w przypadku herbaty zielonej czy białej.

Dostępne smaki:

W Demmers Teahouse mamy świadomość, że nie wszyscy lubią te same smaki, dlatego też mamy do zaoferowania różne mieszanki na bazie herbaty Pu Erh z których na pewno każdy wybierze coś dla siebie. Klienci mają do wyboru następujące smaki:

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel