Zielone z dodatkami
Idealne zarówno dla koneserów zielonej herbaty, jak i dla tych, którzy dopiero rozpoczynają z nią swoją przygodę. Herbaty zielone z dodatkami są połączeniem cennych właściwości herbaty zielonej z niepowtarzalnymi aromatami. Na poszukiwaczy nowych smaków czekają orientalne nuty, egzotyczne owoce czy rozbudzające zmysły płatki róż.
Bazą do sporządzenia naszych mieszanek są wysokiej jakości herbaty z terenów Chin, Japonii oraz Indii. Duża część z nich pochodzi z upraw ekologicznych, stanowiąc sprawdzony i godny zaufania produkt. W zestawach znaleźć można między innymi indyjską zieloną herbatę z imbirem, skórką pomarańczy i kwiatem słonecznika Bio Sunny Green polecana zarówno na porę jesienno - zimową jak i letnią oraz herbatę Japońska Wiśnia na bazie herbaty Sencha o intensywnym wiśniowo - marcepanowym aromacie (jeden z naszych bestsellerów!). Równie często wybierana jest herbata zielona z jaśminem BIO China Wuyuan Jasmin, Kropla Rosy z dodatkiem najrozmaitszych kwiatów o subtelnym aromacie czy też wersja na słodko Happy Hour. Jest to połączenie zielonej herbaty Sencha z kawałkami wanilii o śmietankowo - truskawkowym aromacie.
Jaką herbatę zieloną wybrać
Herbata zielona zmienia swój smak w zależności od tego, jakiego rodzaju liści użyjemy oraz z jakimi dodatkami ją połączymy. Smaki dzielą się na te słodkie, jak na przykład herbaty zielone owocowe: brzoskwinia z wanilią Green Bellini czy kokosem Coconut Green, orzeźwiające np. z grejpfrutem Pink Summer oraz korzenne np. Kashmir Chai Walla z cynamonem, kardamonem i skórką pomarańczy. Zastanawiając się, jaką herbatę zieloną wybrać, bierzmy pod uwagę własne preferencje lub osoby, której planujemy podarować herbatę zieloną na prezent.
Herbata zielona bez goryczki
Wielu osobom wydaje się, że herbata zielona z dodatkami jest niesmaczna i trudna do wypicia. Winna temu jest najczęściej pojawiająca się w smaku goryczka, a jej obecność wynika najczęściej z nieumiejętnego sporządzenia naparu. Warto wiedzieć, że jest to jeden z powodów tego, dlaczego herbaty zielonej nie zalewać wrzątkiem. Zbyt wysoka temperatura wody powoduje to, ze napar staje się cierpki i gorzki w smaku. Zraża to niejedną osobę zaczynającą przygodę z zieloną herbatą.
Parzenie herbaty zielonej – jaka temperatura
Powszechnie przyjmuje się, że temperatura nie powinna przekraczać 80 stopni, a sam czas parzenia 3 minut. Standardowo przyjmujemy 1 łyżeczkę liści herbaty na 250ml wody. Zieloną herbatę co ważne, możemy zalewać kilkakrotnie od 3 do nawet 5 razy te najwyższej jakości liście. Dokładne wskazówki dotyczące danego rodzaju herbaty zielonej z dodatkami znajdą Państwo w jej opisie. Każda nasza etykieta na torebce opatrzona jest na samym dole sposobem jej zaparzania. W razie wątpliwości zachęcamy również do kontaktowania się z nami.
Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z pełną ofertą - herbaty zielone z dodatkami sklepu Demmers Teahouse. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości chętnie doradzamy, z radością wprowadzając początkujące osoby w niezwykły świat smakowych herbat zielonych.