5.00

Rooibos Żurawina Acerola

Delikatny zielony Rooibos z żurawiną, acerolą, jabłkami, trawą cytrynową, winogronami i płatkami róż. Daje przyjemnie świeży owocowy napar. Nie zawiera kofeiny. Idealny również jako mrożona herbata.

16,95 

Symbol634
PochodzenieRPA
BezkofeinowaTak
Składniki
Rooibos, jabłka,
winogrona, trawa cytrynowa, aromat, borówka, żurawina (żurawina, cukier, mąka ryżowa, olej słonecznikowy),
płatki róży, acerola w proszku (maltodekstryna, acerola, regulator kwasowości: kwas askorbinowy)
Rodzaj herbaty
Rooibos
Barwa naparu
Szafranowo-żółta
Sposób przygotowania
łyżeczka do herbaty-ikona
4-5
Czajnik do parzenia herbaty - ikona
1 litr
Termometr - ikona
100°
Timer - ikona
5-8 min

Superfood w filiżance. Owocowa mieszanka zielonego rooibosa z żurawiną, acerolą, jabłkami, trawą cytrynową, winogronami i płatkami róż. Daje orzeźwiający, bezkofeinowy napar, który świetnie smakuje również jako mrożona herbata.

 

Charakterystyka i smak

Podstawą tej mieszanki jest zielony rooibos, który różni się nieco od jego klasycznej, czerwonej wersji. Ma typową dla rooibosa naturalną, zbalansowaną słodycz, a przy tym delikatniejszy i nieco bardziej kwiatowy charakter. Smak zielonego rooibosa świetnie komponuje się z owocowymi, ziołowymi, a także kwiatowymi dodatkami.

 

W naszej mieszance znajdziecie składniki, które tworzą harmonijną kompozycję. To wyraźnie wyczuwalna, słodko-kwaśna żurawina, małe, czerwone owoce aaceroli, które zostały dodane w formie proszku, orzeźwiająca trawa cytrynowa, nadające soczystości winogrona i jabłka oraz uszlachetniające mieszankę słodkim, kwiatowym aromatem płatki róży. W efekcie powstaje przyjemnie świeży, owocowy napar, który nie zawiera kofeiny.

Właściwości

Zielony rooibos, w odróżnieniu od klasycznego (czerwonego), nie jest poddawany procesowi fermentacji – liście są suszone bez utleniania, co pozwala zachować ich naturalny, zielony kolor oraz bardziej delikatny, ziołowy smak. Odmienny sposób przetwarzania to także więcej składników korzystnych dla organizmu. Taka herbata dostarcza dużej dawki przeciwutleniaczy, wzmacnia układ odpornościowy i wspomaga trawienie.

 

Żurawina wspomaga zdrowie układu moczowego i jest bogata w witaminę C oraz błonnik, acerola wspomaga dodatkowo produkcję kolagenu, a trawa cytrynowa ma właściwości uspokajające i działa przeciwbakteryjnie, co pomaga w walce z infekcjami.

Przygotowanie

Rooibos żurawina-acerola parzymy wrzątkiem (100°C) przez 5-8 minut w proporcjach: 4-5 łyżeczek suszu na 1 litr wody. Herbata nadaje się wyłącznie do pojedynczego parzenia. Jest doskonała również do stworzenia domowej mrożonej herbaty.

AromatyzowanaTak
Organiczna (BIO)Nie
Mono / MieszankaMieszanka
ZaparzaniePojedyncze
Mrożona herbataTak
AlergenyBrak
Potrzebujesz pomocy?

Potrzebujesz podpowiedzi lub szukasz dodatkowych informacji? Chętnie pomożemy.

1 opinii dla
Rooibos Żurawina Acerola

1 opinia dla Rooibos Żurawina Acerola

  1. Justyna (zweryfikowany)

    Pyszna i świeża, wow

Dodaj opinię