Sacher Wien - Mieszanka Wiedeńska
- ✔ BERGAMOTKA ✔ KWIATOWA ✔ LEKKO CIERPKA
- Czarna herbata o aromacie bergamotki z dodatkiem płatków chabrów to prawdziwy wiedeński rarytas. Serwowana jest w hotelu Sacher, zazwyczaj razem z czekoladowym tortem.
Herbaty Demmers Teahouse są uznawane za jedne z najlepszych i najpopularniejszych w Europie, a zwłaszcza w swoim rodzimym kraju – Austrii. To właśnie tam, w Wiedniu znajduje się Hotel Sacher, w którym od dziesięcioleci serwowana jest herbata "Sacher Wien - Mieszanka Wiedeńska".
Ekskluzywna kompozycja, której receptura jest taka sama od 1900 r., została stworzona przez Mizzi Thum dla Anny Sacher. Odkąd zaś Andrew Demmer otworzył swoją herbaciarnię w 1981 roku, to właśnie tutaj powstaje słynna mieszanka, która następnie dostarczana jest do równie słynnego pięciogwiazdkowego hotelu.
Jeśli więc chcesz poczuć klimat luksusowego hotelu, ta herbata będzie idealna dla Ciebie! Doda wykwintności każdej chwili spędzonej na delektowaniu się jej smakiem.
W skład tej mieszanki wchodzi doskonałej jakości czarna herbata, płatki bławatka oraz delikatny aromat bergamotki typowy dla herbat Earl Grey. Składniki te wspaniale się komponują i tworzą zbalansowaną i bardzo aromatyczną mieszankę.
Jak parzyć Mieszankę Sacher?
Do dzbanka należy wsypać 1 łyżeczkę herbaty i zalać 250 ml wrzącej wody. Mieszankę najlepiej parzyć przez 2-4 minuty, a po tym czasie należy przelać napar do filiżanki.
Czarne herbaty parzymy tylko raz.