SKLEP
Teataster Selection®
Filtruj
- Lekka mieszanka drugiego zbioru o delikatnie kwiatowym smaku smaku, w którym wyczuwalna jest również aromatyczna nuta muszkatelu.
- Prawdziwa rzadkość. Wyrafinowana czarna herbata ze Sri Lanki. Produkowana z wysokiej jakości liści, z wysoką zawartością cennych złotych tipsów. Daje złoto-brązowy napar ze słodowym posmakiem.
- Rzadka i wykwintna zielona herbata z prowincji Anhui w Chinach. Napar o jasnej żółto-zielonej barwie i łagodnym złożonym smaku z subtelnym finiszem. Można parzyć 3-4 razy.
- ▸ Ekskluzywna zielona herbata z Japonii. ▸ Subtelnie słodki, aromatyczny napar o smaku umami. ▸ Do wielokrotnego zaparzania. ▸ Z upraw organicznych (BIO).
- Klasyczna herbata codzienna z Japonii. Pochodzi z późnych zbiorów i cechują ją niska zawartość kofeiny. W smaku łagodna, trawiasta, z delikatnymi cierpkimi nutami.
- Czarna herbata ze słodkimi nutami muszkatu pochodząca z ogrodów herbacianych Risheehat w Indiach. Doskonała zarówno do śniadania oraz jako relaksująca popołudniowa herbata.
- Najcenniejszy pierwszy zbiór 2024 z ogrodu herbacianego Tumsong. Pikantny i bardzo aromatyczny z nutami kwiatowo-owocowymi.
- Najcenniejszy pierwszy zbiór z ogrodu herbacianego Teesta Valley w indyjskim Darjeeling. Doceniany przez miłośników czarnych herbat za łagodny charakter, świeżość i kwiatowe nuty.
- Ekskluzywny pierwszy wiosenny zbiór z ogrodu herbacianego w Nepalu. Napar z tej czarnej herbaty zachwyca typowym pikantno-świeżym smakiem.
- Ekskluzywna organiczna czarna herbata uprawiana na zboczach Himalajów. Delikatne, ręcznie zwinięte liście. Napar o bogatych aromatach kwiatowych z korzennymi nutami.
- Pięknie zwinięte liście herbaty oolong, uprawianej na wyżynach Wietnamu, które dopiero w wodzie ujawniają swój pełny blask. Jasnożółty napar o urzekającym, kwiatowym zapachu i orzeźwiającym smaku.
- Czarna herbata z północno-zachodniego Wietnamu. Niepowtarzalny smak zawdzięcza delikatnym herbacianym pąkom (tzw. golden tips) i bardzo powolnemu procesowi utleniania.
- ▸ Jedna z najbardziej prestiżowych herbat specjalistycznych w Chinach. ▸ Napar niezwykle łagodny i aromatyczny, z subtelną trawiastą nutą. ▸ Do wielokrotnego zaparzania.