Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge
Japan Gyokuro BIO
Japan Gyokuro BIO
Japan Gyokuro BIO
Japan Gyokuro BIO
Japan Gyokuro BIO
Japan Gyokuro BIO
Japan Gyokuro BIO
Japan Gyokuro BIO
Japan Gyokuro BIO
Japan Gyokuro BIO
5.00/5.00Opinie (2)

Japan Gyokuro BIO

  • ✔ SŁODKA ✔ AROMATYCZNA ✔ UMAMI
  • Ekskluzywna zielona herbata pochodząca z ekologicznych upraw w Japonii. Tworzy słodki, aromatyczny napar o smaku umami i jasnozielonej barwie.
67,95 zł - 626,95 zł
brutto / opakowanie
Produkt dostępny
Produkt dostępny
14 dni na zwrot
Japan Gyokuro BIO
Japan Gyokuro BIO
Bezpieczne zakupy
Odroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz
Kup teraz, zapłać później - 4 kroki
Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPo.PayPo - kup teraz, zapłać za 30 dni
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdź swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.

Herbata Gyokuro to jedna z najszlachetniejszych, japońskich herbat. Słowo to oznacza „jadeitowa rosa”, co podkreśla wyrafinowany i wyjątkowy charakter samego suszu oraz przygotowanego z niego naparu. Tym samym jest to pozycja obowiązkowa na liście każdego początkującego miłośnika herbacianych naparów, jak i wytrawnego konesera.

Produkcja herbaty Gyokuro

Gyokuro wyróżnia się na tle innych japońskich herbat zielonych nieco zmienionym procesem produkcji. Najważniejszym elementem procesu wytwórczego jest fakt, że na około 3 tygodnie przed zbiorem liście są chronione przed słońcem za pomocą specjalnych, zacieniających mat. Tym samym roślina produkuje więcej chlorofilu, przez co liście stają się intensywniej zielone. Osłonięcie przed słońcem sprawia też, że rośnie ilość l-teaniny, przez co herbata świetnie pobudza, ale także wyostrza pracę mózgu. Dalszy proces produkcji jest już bardziej typowy, gdyż oksydacja jest przerywana parą wodną, co jest charakterystyczne dla herbat japońskich. Następnie niezwykle urokliwe zielone tipsy mogą trafić do czarek.

Jak smakuje nasza zielona herbata Gyokuro?

Według nas najlepsza herbata Gyokuro to ta, która pochodzi z ekologicznych upraw. Dokładnie taką znajdziesz w herbaciarni online Demmers. W przypadku odpowiedniego zaparzenia ma cudowny smak umami, warzywny i trawiasty, a przy tym bez goryczy. Do tego delikatny zielony kolor i bardzo subtelny zapach, obok którego wprost nie można przejść obojętnie. Ze względu na najwyższą jakość, Gyokuro to herbata idealna na wyjątkowe okazje i na prezent. Warto delektować się nią podczas dłuższych ceremonii herbacianych, gdy mamy nieco więcej czasu, aby czerpać z niej to, co najlepsze.

Parzenie Gyokuro krok po kroku

Aby wydobyć z tej herbaty pełnię smaku bez goryczy, zaleca się niższą temperaturę parzenia na poziomie około 60-70 stopni Celsjusza. Niektórzy specjaliści zalecają nawet jeszcze niższe wartości, na poziomie 40-50 stopni Celsjusza. Dzięki temu unikniemy posmaku goryczki, a także wydobędziemy najbardziej szlachetne nuty. Rekomendowana przez nas ilość suszu to 4 łyżeczki na 1 litr. Możemy jednak w dowolny sposób ją zmieniać, aby wydobywać z naparu pożądane przez nas nuty.

Marka
Symbol
290
Pochodzenie:
Pochodzenie
Japonia
Rodzaj herbaty:
Rodzaj
herbata liściasta
Przygotowanie:
Ilość
4 łyżeczki / 1 litr
Czas parzenia
1-2 minuty
Temperatura
70°C
Zaparzanie
wielokrotne
Składniki, barwa i nuty smakowe:
Składniki
zielona herbata
Barwa naparu
jasnozielona
Smak i aromat
słodka
aromatyczna
umami
Dodatkowe informacje:
Aromatyzowana
nie
Organiczna (BIO)
tak
Mono / Mieszanka
mono
Bezkofeinowa
nie
Nadaje się do mrożonej herbaty
tak
Alergeny
brak
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Opinie o Japan Gyokuro BIO

5.00
Liczba wystawionych opinii: 2
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Najlepsza herbata jaką piłam! Trzeba jednak parzyć ją w temperaturze 58-63 st. C przez 1,5 min. Inaczej smak jest inny bardziej wytrawny, gorzki.
2022-12-05
Elzbieta, Gdańsk
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Wyjątkowa herbata wysokiej jakości, możliwość wielokrotnego parzenia, wyróżnia się na tle innych herbat zielonych swoim aromatem.
2017-01-21
Dawid, Warszawa
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Z naszego bloga

Tea pairing - Sztuka łączenia herbaty z potrawami

Tea pairing to sztuka komponowania herbaty z potrawami, w celu uzyskania nowych niepowtarzalnych smaków. Herbata charakteryzuje się niemniej szerokim spektrum aromatów co wino, a z uwagi na jej różne rodzaje, jakości, regiony upraw czy metody obróbki liści, oferuje niezwykłą różnorodność i możliwości kompozycji smakowych.

 

Czytaj więcej
Uprawa herbaty w Japonii
Japonia to królestwo zielonej herbaty. Panujący tu klimat pozwala na zbiory od końca kwietnia do października, W żadnym innym kraju herbata nie ma tak dużego wpływu na kulturę i życie codzienne. Pod wieloma względami Japonia różni się od innych producentów, a tutejsze herbaty są jedyne w swoim rodzaju.
Czytaj więcej
Herbata w Japonii. Historia, rodzaje i herbaciane ceremonie
Tradycje herbaciane Japonii sięgają IX wieku. Produkuje się tu głównie herbaty zielone, w tym renomowane odmiany: Matcha, Sencha i Genmaicha. Pod względem wielkości produkcji Japonia może nie dorównuje liderom branży, jednak jakość i znaczenie kulturowe japońskiej herbaty nie mają sobie równych.
Czytaj więcej
pixel