Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge
Japan Bancha BIO
Japan Bancha BIO
Japan Bancha BIO
Japan Bancha BIO
Japan Bancha BIO
Japan Bancha BIO
Japan Bancha BIO
Japan Bancha BIO
Japan Bancha BIO
Japan Bancha BIO
4.00/5.00Opinie (1)

Japan Bancha BIO

  • ✔ TRAWIASTA ✔ ŚCIĄGAJĄCA ✔ ŁAGODNA
  • Klasyczna herbata codzienna z Japonii. Pochodzi z późnych zbiorów i cechują ją niska zawartość kofeiny. W smaku łagodna, trawiasta, z delikatnymi cierpkimi nutami.
23,65 zł - 199,95 zł
brutto / opakowanie
Produkt dostępny
Produkt dostępny
14 dni na zwrot
Japan Bancha BIO
Japan Bancha BIO
Bezpieczne zakupy
Odroczone płatności. Kup teraz, zapłać za 30 dni, jeżeli nie zwrócisz
Kup teraz, zapłać później - 4 kroki
Przy wyborze formy płatności, wybierz PayPo.PayPo - kup teraz, zapłać za 30 dni
PayPo opłaci twój rachunek w sklepie.
Na stronie PayPo sprawdź swoje dane i podaj pesel.
Po otrzymaniu zakupów decydujesz co ci pasuje, a co nie. Możesz zwrócić część albo całość zamówienia - wtedy zmniejszy się też kwota do zapłaty PayPo.
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów. Jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.

Zielona herbata liściasta Bancha to jedna z najpopularniejszych herbata w Japonii, przeznaczona do codziennego spożywania. Zwykle pije się ją po posiłku lub w celu pubudzenia trawienia.

W porównaniu do innych japońskich zielonych herbat wyróżnia ją łagodniejszy smak i niższa zawartość kofeiny. Jej liście pochodzą z późnych zbiorów, co sprawia że są większe i grubsze niż np. zbierane wcześniej liście senchy. Daje zielono-żółty napar, łagodny i trawiasty, o delikatnych cierpkich nutach.

Idealnie smakują na gorąco, jak i na zimno – po ostudzeniu można serwować ją z kostkami lodu.

Herbata liściacta Bancha z naszego asortymentu jest w 100% ekologiczna.

Bancha – właściwości

Bancha posiada niesamowite właściwości. Podobnie, jak pozostałe zielone herbaty, jest bogata w przeciwutleniacze oraz zawiera witaminy i minerały. Wspiera układ krwionośny i odpornościowy. Skutecznie zapobiega starzeniu się organizmu. Nie zakwasza go, więc może być spożywana przez dzieci, seniorów i kobiety w ciąży. Bancha zielona herbata jest zbierana z liści drzewa herbacianego (Camellia sinensis) później niż pozostałe japońskie herbaty, dzięki czemu posiada niższą zawartość kofeiny niż jej koleżanki.

Sposób parzenia

Sposób parzenia Banchy jest analogiczny do zaparzania innych zielonych herbat. Do tego typu herbaty najlepiej sprawdzą się filtry papierowe lub bawełniane lub w miarę duży zaparzacz (rozmiar ma znaczenie, aby liście miały wystarczająco dużo miejsca, aby się rozwinąć i tym samym optymalnie zaparzyć). Liście herbaty należy zalać przefiltrowaną wodą o temperaturze 75-80°C i parzyć przez około dwie minuty. Warto wiedzieć, że przedłużanie procesu parzenia sprawi, że w napoju wyczuwalna będzie gorycz. Liście nadają się do kilkukrotnego zaparzania.

Marka
Symbol
299
Pochodzenie:
Pochodzenie
Japonia
Rodzaj herbaty:
Rodzaj
herbata liściasta
Przygotowanie:
Ilość
6 łyżeczek / 1 litr
Czas parzenia
2 minuty
Temperatura
80°C
Zaparzanie
wielokrotne
Składniki, barwa i nuty smakowe:
Składniki
zielona herbata
Barwa naparu
żółto-zielona
Nuty smakowe
trawiasta
ściągająca
soczysta
Dodatkowe informacje:
Aromatyzowana
nie
Organiczna (BIO)
tak
Mono / Mieszanka
mono
Bezkofeinowa
nie
Nadaje się do mrożonej herbaty
nie
Alergeny
brak
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Opinie o Japan Bancha BIO

4.00
Liczba wystawionych opinii: 1
5
0
4
1
3
0
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Herbata wytrawna - nie każdemu smakuje. Mnie akurat nie.
2022-12-05
Elzbieta, Gdańsk
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Z naszego bloga

Uprawa herbaty w Japonii
Japonia to królestwo zielonej herbaty. Panujący tu klimat pozwala na zbiory od końca kwietnia do października, W żadnym innym kraju herbata nie ma tak dużego wpływu na kulturę i życie codzienne. Pod wieloma względami Japonia różni się od innych producentów, a tutejsze herbaty są jedyne w swoim rodzaju.
Czytaj więcej
Herbata w Japonii. Historia, rodzaje i herbaciane ceremonie
Tradycje herbaciane Japonii sięgają IX wieku. Produkuje się tu głównie herbaty zielone, w tym renomowane odmiany: Matcha, Sencha i Genmaicha. Pod względem wielkości produkcji Japonia może nie dorównuje liderom branży, jednak jakość i znaczenie kulturowe japońskiej herbaty nie mają sobie równych.
Czytaj więcej
pixel