Vietnam Red Tea

Czarna herbata z północno-zachodniego Wietnamu. Niepowtarzalny smak zawdzięcza delikatnym herbacianym pąkom (tzw. golden tips) i bardzo powolnemu procesowi utleniania.

38,95 

Symbol134
PochodzenieWietnam
BezkofeinowaNie
Składniki
Czarna herbata z Wietnamu
Rodzaj herbaty
Barwa naparu
Złoto-brązowa
Sposób przygotowania
łyżeczka do herbaty-ikona
4-5
Czajnik do parzenia herbaty - ikona
1 litr
Termometr - ikona
100°
Timer - ikona
3-4 min

Czarna herbata z północno-zachodniego Wietnamu. Zachwyca liśćmi ze złotymi tipsami. Daje pełny w smaku, delikatnie pikantny napar z subtelnymi, miodowymi nutami.

Pochodzenie Vietnam Red Tea

Czarna herbata uprawiana w górach północnego Wietnamu. Herbata ta jest zwykle produkowana z liści krzewów herbacianych rosnących dziko lub uprawianych w sposób organiczny na dużych wysokościach, co wpływa na jej wyjątkowy smak i aromat. Zachwyca liśćmi ze złotymi tipsami, które świadczą o wysokiej jakości i są uważane przez koneserów herbaty za te najbardziej cenne.

Charakterystyka i smak

Proces produkcji obejmuje częściowe utlenianie liści, które nadaje herbacie głęboki, miedziany kolor i bogaty, lekko słodkawy smak z nutami suszonych owoców i miodu. Vietnam Red Tea cieszy się rosnącą popularnością dzięki swojemu unikalnemu profilowi smakowemu oraz delikatnemu aromatowi.

Przygotowanie

Vietnam Red Tea parzymy wrzątkiem (100°C) przez 3-4 minuty w proporcjach: 4-5 łyżeczek suszu na 1 litr wody. Herbata nadaje się wyłącznie do pojedynczego parzenia.

AromatyzowanaNie
Organiczna (BIO)Nie
Mono / MieszankaMono
ZaparzaniePojedyncze
Mrożona herbataNie
AlergenyBrak
Potrzebujesz pomocy?

Potrzebujesz podpowiedzi lub szukasz dodatkowych informacji? Chętnie pomożemy.

0 opinii dla
Vietnam Red Tea

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Vietnam Red Tea”
Zapytaj o produkt