Bio Japan Kukicha
- ✔ SŁODKO-CIERPKA
- Zielona herbata pochodząca z upraw ekologicznych, zwykle produkowana z łodyg i żyłek liściowych. Oznacza to, że zawiera mniej kofeiny. Po zaparzeniu powstaje słodko-cierpki napar o żółto-zielonej barwie.
Lekko cierpka zielona herbata pochodząca z upraw ekologicznych w południowej Japonii. W przeciwieństwie do innych herbat wysokiej jakości, nasza BIO Japan Kukicha wykorzystuje nie tylko liście herbaty, ale także łodygi i żyłki liściowe, co oznacza, że zawiera zwykle mniej kofeiny niż inne zielone herbaty.
Marka
Symbol
317
Pochodzenie:
Pochodzenie
Japonia
Rodzaj herbaty:
Rodzaj
herbata liściasta
Przygotowanie:
Ilość
6 łyżeczek / 1 litr
Czas parzenia
2 minuty
Temperatura
80°C
Zaparzanie
pojedyncze
Składniki, barwa i nuty smakowe:
Składniki
zielona herbata
Barwa naparu
żółto-zielona
Nuty smakowe
słodko-cierpka
Dodatkowe informacje:
Aromatyzowana
nie
Organiczna (BIO)
tak
Mono / Mieszanka
mono
Bezkofeinowa
nie
Nadaje się do mrożonej herbaty
nie
Alergeny
brak
Zapytaj o produkt
Napisz swoją opinię