Warto wiedzieć

BLOG
Zastosowanie herbaty w kuchni
Nie tylko napar. Inne zastosowania herbaty w kuchni
Herbata to nie tylko napar, ale także wszechstronny składnik w kuchni. Od dań głównych, przekąsek i sosów po słodkie desery – herbata może wzbogacać smak wielu potraw. Oto kilka inspirujących sposobów na jej wykorzystanie.
Herbata z mlekiem - tak czy nie?
Herbata z mlekiem – tak czy nie?
Herbata z mlekiem to temat, który budzi wiele emocji i różnorodnych opinii. Skąd pochodzi ten zwyczaj? Które herbaty można, a nawet warto pić z mlekiem?
Smaki i aromaty w herbacie
Smaki i aromaty w herbacie
Herbata oferuje niezwykłą różnorodność smaków i aromatów. Dowiedz się jak je identyfikować i klasyfikować z wykorzystaniem koła smaków.
Tea pairing - Dobieranie herbaty do potraw
Tea pairing – Sztuka łączenia herbaty z potrawami
Tea pairing to sztuka komponowania herbaty z potrawami, w celu uzyskania nowych niepowtarzalnych smaków. Dowiedz się jakie są podstawowe zasady dobierania herbaty do potraw.
Zielony rooibos - Krzew Aspalathus linearis
Rooibos zielony a czerwony. Jakie są różnice?
Zarówno rooibos zielony, jak i czerwony, pochodzą z tej samej rośliny. Czym się od siebie różnią i dlaczego każdy z nich warto włączyć do swojej diety?
TOP 10 - Najwięksi producenci herbaty na świecie
TOP 10 – Najwięksi producenci herbaty na świecie
Jedne kraje stawiają na wielkość produkcji, inne skupiają się na unikalnych mieszankach i uprawie wysokiej jakości liści. Kim są najwięksi producenci herbaty na świecie? Poznaj 10 krajów, które przodują w produkcji tego naparu.
BLOG